Tel Aviv
Reseguide. Tel Aviv kallas i folkmun ”staden som aldrig sover” – med all rätt. Trots en befolkningsmängd på endast cirka 400 000 känns staden så mycket större. Här finns något att göra i princip 24/7 med restauranger som aldrig stänger och människor som aldrig tycks gå och lägga sig. Att ta tillvara på dagen är en viktig ingrediens i livet för många Tel Aviv-bor som ständigt lever i en ovisshet över en fredlig framtid.
Nya restauranger och caféer med annorlunda koncept ploppar upp som svampar ur jorden och staden känns både innovativ och trendig. Generellt brukar restauranger överleva i fyra år, sen är det nya som gäller. All mat smakar generellt väldigt mycket (och gott) då det mesta som används i köken är lokalproducerat.
I den här guiden får du våra bästa tips till var maten smakar mest, vilka barer där drinkarna är bäst blandade och vilka hotell som har skönast kuddar.
Tips av: Anna Norström, Linda Larsson, Julia Hauggaard och Sofia Sundström.