För åttonde året i rad arrangeras Krogveckan. Under två veckor erbjuder 180 restauranger runt om i landet specialkomponerade tvårättersmenyer för 200 eller 300 kronor.
Krogveckan anordnas av restaurangbokningssajten Bookatable. Förra årets Krogvecka lockade 43 000 matgäster. I år förväntas intresset att öka.
– Krogveckan har kommit att bli en folkfest för alla som älskar att gå på restaurang. Vi har bland annat märkt att det är många som samlar ihop kompisgänget för att umgås och att unga vuxna ser chansen att bjuda ut sina föräldrar på en prisvärd middag. Krogveckan är också ett tillfälle för många att få inspiration att hitta nya restauranger, vilket gör oss extra glada över att anordna evenemanget, säger Jonas Carlén, regionschef på Bookatable.
Krogveckan arrangeras mellan den 27 januari och 12 februari. Av de 180 restaurangerna som deltar ligger 117 av dem i Stockholm.
Här är några av de restauranger som deltar:
Grill, Stockholm
Urban Deli Nytorget, Stockholm
LUX Dag för Dag, Stockholm
Mother, Stockholm
Mårten Trotzig, Stockholm
Gondolen, Stockholm
Café de Fil du Rasoir, Helsingborg
Hos Bo, Helsingborg
Mexikanska Monarkin, Göteborg
Incontro, Göteborg
West Coast, Göteborg
Brasa Churrascaria, Göteborg
Biff Grill & Bar, Eskilstuna
Dubbel Dubbel, Malmö
Buenos Aires 72, Malmö
Moccasin Vin&Kærlighet, Malmö
Sikrot Restaurang, Bistro och Bar, Ängelholm
Il Forno Italiano, Uppsala
Fiskmagasinet, Norrköping
Kvarterskrogen Durkslaget, Norrköping
Matbaren Pappa Grappa, Norrköping
Panefresco Norrköping, Norrköping
The Lamp, Norrköping
Pappa Grappa, Norrköping