Daigo
Daigo är inte bara en restaurang, det är en kanvas av vegetarisk, kulinarisk konst. I det lugna Minato-distriktet Kamiyachi ligger denna exklusiva kaiseki-restaurang där shojin ryori, en stil inom det buddhistiska köket, förvandlats till lyxiga avsmakningsmenyer som överraskar och mättar.
Medan atmosfären inbjuder till kontemplation är rätterna, som tillagas med säsongens ingredienser, en parad av delikata aromer och omsorgsfull presentation.
Och här kommer det för många avgörande: för ett ställe som ståtar med två Michelinstjärnor, finns det alternativ som inte enbart har de orimliga priser man kunde förvänta sig; även om det givetvis inte är billigt. Men det är inte lätt att hitta denna nivå av vegetarisk mat i Japan, så kosta på er detta.
Foto: Pressbild.
tisdag: 11:30–14:00, 17:00–20:00
onsdag: 11:30–14:00, 17:00–20:00
torsdag: 11:30–14:00, 17:00–20:00
fredag: 11:30–14:00, 17:00–20:00
lördag: 11:30–14:00, 17:00–20:00
söndag: 11:30–14:00, 17:00–20:00