Mästerkocken Alain Ducasse, med flest tre-stjärniga krogar i världen på sitt samvete, har öppnat matlagningsskola i Paris. Ducasse och några av hans närmaste delar frikostigt med sig av sina hemliga knep då han anser att ”gastronomin har blivit demokratisk, något jag vill dela med mig av för att hålla vid liv”.
Foto: Nicolas Buisson
Skolan är ingen lekstuga – här menar man allvar med sina kvälls-, halv- och heldagskurser. Kursdeltagare väljer mellan två svårighetsgrader (nybörjare och mer erfarna amatörkockar) och en mängd olika ämnesområden. Här erbjuds kurser i allt från matlagningstekniker och internationella kök till hur man får Ducasse-stuk på den egna paradrätten. Magdalena Ribbing i all ära – här är det matgurun Marie Blanche de Broglie som lär ut den ädla konsten att bjuda på supé français. Till de matglada elevernas förfogande står fyra glamorösa kök designade av Pierre-Yves Rochon, och utrustning från Cuisineart, Le Creuset och Chambriard får det garanterat att vattnas i munnen hos alla oss självutnämnda foodies. MvD
École de Cuisine Alain Ducasse
64, rue du Ranelagh, Paris
+33-1-44 90 91 00
ecolecuisine-alainducasse.com