Det japanska spahotellet Yasuragi i Nacka utanför Stockholm befäster sin ställning på den svenska spamarknaden. Nyligen fick man ta emot priset som Sveriges bästa spahotell på World Spa Awards under en prisceremoni på exklusiva Armani Hotel i Dubai.
Text: Elin Fellman
Hitta lediga hotellrum till bäst pris i Stockholm här
World Spa Awards utvecklades som en reaktion på den överväldigande efterfrågan från spaindustrin på ett rättvist och öppet program med uppdrag att fungera som riktmärke för spetskompetens och för att hjälpa till att främja ny tillväxt inom spa- turismen. Vinnaren korades genom röster från yrkesverksamma inom spa-industrin samt allmänheten som hade möjligheten att rösta på sin favorit online.
– Jag känner mig väldigt ödmjuk inför att vi än en gång får en utmärkelse vid en stor internationell prisceremoni. Vi arbetar för att konstant utveckla både våra miljöer och vår serviceupplevelse. Utmärkelser likt denna sporrar oss att vara på topp och ge av vårt bästa till våra gäster, säger Jimmy Myhrinder, chef för japanska badet på Yasuragi, som var på plats och tog emot priset i Dubai.
World Spa Awards ärar spa-anläggningar inom kategorierna Best Hotel Spa, Best Resort Spa, Best Wellness Retreat och Best Spa Destination, vardera belönade på nationell nivå. Det finns även ett antal nomineringar på global nivå, däribland World ́s Best Spa Design, i vilken även Yasuragi var nominerade. Vann gjorde Lanserhof at The Arts Club.
– Efter den omfattande ombyggnationen av vårt japanska bad är det oerhört ärofyllt att bli nominerad i kategorin World ́s Best Spa Design tillsammans med hotell som Armani Hotel i Milano och Retreat Spa at Blue Lagoon på Island. Vi fortsätter nu att utveckla vårt koncept och ser fram emot att ta emot än fler internationella gäster, säger Myhrinder.
2018 öppnade Yasuragi åter efter en omfattande nybyggnation av det japanska badet. Den nya miljön är ritad av DAP Arkitekter som efter en studieresa till Japan lät sig inspireras av den traditionella japanska badkulturen och den gamla tidens kejserliga innergårdar. Man har plockat upp materialen betong och trä, från byggnadens ursprungliga arkitektur av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.