Oaxen, en av Stockholms främsta mat- och dryckesdestinationer, serverade sina sista gäster i december 2022. Men man går inte i graven. I stället tar Lotta och David Zetterström, grundare av välrenommerade Fabrique stenugnsbageri, över.
Efter 28 år i skärgården och på Djurgården har Magnus Ek och Agneta Greens Oaxen Krog & Slip blivit ett internationellt uppmärksammat krognamn, synonymt med gastronomiska upplevelser i absolut toppklass.
– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström i ett pressmeddelande.
När stafettpinnen för förvaltning tas över sker även ett namnbyte till Fabrique Oaxen. Restaurangen Slipen utökas med vinbar, kafé samt butik med bageri. De egna odlingarna på Djurgården kommer fortsätta vara en viktig del av framtida maträtter och bakverk.
Öppningen av nya Fabrique Oaxen är planerad till efter påsk 2023.