Det är svårt att tröttna på tapas – ett stort utbud och en stor variation av smaker gör att du enkelt kan äta tapas flera dagar i rad utan att känna att du har fått nog. Vi listar några av våra favoriter:
Patatas bravas con mojo Rojo: För alla som liksom Sunes lillebror Håkan gillar potatis. Patatas bravas är friterad potatis. Mojo Rojo är en stark röd sås och är en specialitet för just Kanarieöarna.
Tortilla: Tortilla i Mexiko är bröd men på Kanarieöarna får man in en potatisomelettet om man beställer in en tortilla.
Pimentos padron: Gröna, små paprikor som är stekta i olivolja och toppas med flingsalt.
Chiperones: Grillad bläckfisk som gör sig bäst med lite pressad citron över.
Albóndigas: Köttbullar, serveras ofta i tomatsås.
Calamares: Bläckfiskringar. Serveras antingen grillade eller friterade.
Gambas: Räkor. Tillagas ofta med mycket vitlök.
Foton: Istock.