Mallorca, Spanien: Så funkar Vings hotellkoncept Cook’s Club
Foto: Ving
Hotell

Så funkar Vings hotellkoncept Cook’s Club

Travel News (RES systertidning) chefredaktör Viggo Cavling har gått husesyn på Thomas Cooks senaste hotellkoncept: Cook’s Club.

Tydliga hotellkoncept är vägen fram för Ving och Thomas Cook Europe. Det senaste heter Cook’s Club. Att förvandla ett traditionellt charter-hotell från 1970 i Palma Beach till ett Cook’s Club tar fyra månader.

– Vi säljer inte sängar här utan en atmosfär, säger hotelldirektören Thierry Hegenbart när han visar runt. 

Det viktigaste när man kommer in på hotellet är att man ser allt. Receptionen som tidigare låg rakt in är nu till höger och istället ser man långt borta en bar och ett poolområde. Från klockan 11 fram till midnatt har man en DJ på plats som spelar den skönaste musiken. Borta är all inclusive och bufféerna, istället har man byggt en ny krog i markplan med fem köksstationer där gästerna kan beställa och se på när deras mat lagas direkt. 

De gäster som köper halvpension får 18 euro varje morgon på sitt kort att handla för. De kan både köpa mat och dryck. Är pengarna inte förbrukade vid midnatt går de upp i rök.

– Du får både en måltid och något att dricka för den summa, lovar Thierry Hegenbart.

Foto från Viggo Cavlings rundtur

Publicerad: 2019-06-10