Costa Brava

På besök i världens bästa restaurang

Du kanske aldrig kommer att få ett bord på världens bästa restaurang. Men nu kan du åtminstone prova på några av Ferran Adriàs världsberömda recept själv hemma. I A day at elBulli får läsaren följa med till den katalanska kustorten Roses och in i köket på elBulli som röstats fram som världens bästa restaurang fyra gånger på 2000-talet. Boken är ett dokument över det exceptionella arbete som Adrià och de andra fyrtiotvå mästerkockarna lägger ner en helt vanlig dag på jobbet.

elBulli, som förärades med sin tredje stjärna av Guide Michelin 1997, fårtvå miljoner förfrågningar om bordsbokning varje år, men tar endastemot 8 000 middagsgäster under sin korta säsong mellan april ochseptember. Alla bokningar för följande år tas emot under en enda dag ioktober. A day at elBulli, utgiven på Phaidon, är med sina 600 sidor och1 200 bilder ett testamente över en kulinarisk klassiker där FerranAdrià, ofta omnämnd som världens bäste kock, generöst delar med sig avrecept och sin gastronomiska filosofi.

Pris: från 323 kronor

Publicerad: 2009-02-03