Arosa Lenzerheide, Schweiz:  RES TV från Arosa Lenzerheide – här är tipsen
RES TV

RES TV från Arosa Lenzerheide – här är tipsen

Multitalangen Magdalena Forsberg har tagit sig upp i de schweiziska alperna, närmare bestämt till regionerna Arosa och Lenzerheide.

Här provar hon på hur man kan få adrenalinet att pumpa utan snö och skidor. Mountainbike på stiga, bana, nedför, uppför och utför – hon räds sannerligen inte höga hastigheter. Dessutom tar hon oss med på en enastående vacker bergsvandring med utsikt över topparna Rothorn, 2 857 meter över havet, och Piz Scalottas, 2 323 meter över havet och avslutar vandringen med ett besök på ruinen av 1200-talsslottet Belford Castle. Dessutom får hon lära sig hur man bakar den berömda nötkakan Nusstorte – som sedermera serveras i en glassdessert på den lokala Michelinrestaurangen.

Lediga hotellrum & priser i Lenzerheide

Lediga hotellrum & priser i Arosa

 

 

Biathlon Arena Lenzerheide

Här kan man utmana sig själv och sina vänner på motainbikskytte, som skidkytte fast med cykel istället för lagg. Det är kpappast förvånande att Magdalena har viss fallenhet för detta…
Voia da Bual 1, Lantsch/Lenz, Schweiz

biathlon-arena-lenzerheide.ch

 

Cross Country Cykling

Lenzerheide Bike Park

Voa Principala 37, Lenzerheide

arosalenzerheide.swiss/en/Region/Lenzerheide/Summer/Biking/Lenzerheide-Bikepark

 

 

Hotel Lenzerhorn

Trevligt fyrstjärnigt hotell där Magdalena Forsberg övernattar och äter birchermüsli till frukost. Ett traditionellt hotell med rejäla takbjälkar och mysig stämning.

Voa Principala 41, Vaz/Obervaz

Lediga rum & priser

 

Crest’ota

Bergsgasthaus och after-ski-stuga som ägs av vandringsguiden Andrea Pallipoppi. Bara öppen under vintersäsongen, 14 december till 4 april.

Dieschen Sura 7, Lenzerheide

crestota.ch

 

Scalottas Terroir

Den lokala Michelinrestaurangen där man bland annat serverar Petras nusstorte som glass.

Voa Principala 39, Lenzerheide, Schweiz

schweizerhof-lenzerheide.ch

 

Recept

Petras Nusstorte – nöttårta

 

Deg

 

300 gr Mjöl

100 gr Socker

150 gr Smör

1 ägg

Citronskal från en citron

En nypa salt

Kavla degen tunn och klä insodan av portionsformar. Gör även ett deglock till varje.

 

Fyllning

2,5 dl Grädde

250 gr Walnötter

50 gr Honung

250 gr Socker

80 ml vatten

Lägg fyllningen i varje form med deg. Lägg på deglocket.

Gräddas 50 min 175 grader

 

 

Publicerad: 2018-11-16