Från eklektiska restauranger nära Fontana di Trevi till en gammal gård med en otrolig från-jord-till-bord-krog. Italien är svenskarnas gastronomiska favoritresmål. RES tipsar om fyra hotell med tydlig kulinarisk knorr.
Foto: Pressbild.
Adelaide på Hotel Vilòn i Rom
På snygga lyxhotellet Vilòn basar kocken Gabriele Muro, och hans matprofil på hotellkrogen Adelaide beskrivs bäst som hållbar och hälsosam. Vad det innebär på menyn är riktigt läckra Medelhavsinspirerade och lokala rätter som i stor utsträckning baseras på råvaror i säsong. Allt serverat i en historiskt spännande miljö med anor från 1500-talet.
Via dell'Arancio 69, 00186 Roma
Hotelvilon.com
Foto: Pressbild.
Saporium på Borgo Santo Pietro i Toscana
Egendomen Borgo Santo Pietro, som breder ut sig på si så där 150 hektar av den toskanska landsbygden, var en gång i tiden ett stopp för medeltida munkar på pilgrimsfärd. I dag är det både femstjärnigt lanthotell och spa. Från dess enorma odlingar kommer även de ekologiska ingredienser som ligger till grund för matlagningen på gårdens från jord-till-bord-restaurang, eleganta Saporium. Man har även ett ”fermenteringslaboratorium” och en vinkällare med över tusen finviner. Borgo Santo Pietro är verkligen ett måste för den matintresserade resenären.
110, Loc, Località Palazzetto, 110, 53012 Palazzetto SI
borgosantopietro.com
Foto: Pressbild.
Terrazza Tiberio på Capri Tiberio Palace på Capri
Capri Tiberio Palace är ett av ön Capris mest ikoniska lyxhotell och här finns förstås flera bra alternativ för såväl lunch som middag. Vi slår ett särskilt slag för glamorösa Terrazza Tiberio där kocken Nello Siano sätter vällagad, traditionell italiensk mat i fokus. Bäst blir det om du väljer avsmakningsmenyn med vinpaket, att njuta av med vackra vyer över havet. Avrunda med sängfösare på Jacky Bar.
Via Croce 11 – 15, 80073 Capri
capritiberiopalace.it
Foto: Pressbild.
Don Pasquale på Hotel Maalot Roma i Rom
Inte nog med att Maalot Roma är ett av den eviga stadens mest eklektiska hotell, och på mycket bekvämt avstånd från berömda sevärdheter så som Fontana di Trevi. Hotellkrogen Don Pasquale är något av dess hjärta, där Rombördige kocken Domenico Boschi lagar riktigt god italiensk mat i en cool miljö. Du kan förvänta dig allt från pastaklassiker till roligt presenterad gatumat. I baren finns en av de största samlingarna rom i hela staden vilket gör det till ett perfekt ställe att prova en signaturdrink.
Via delle Muratte 78, 00187 Roma
hotelmaalot.com