Yogan skärper sinnena, vinet blir godare och det blir lättare att äta långsamt och njuta av maten.
Det hävdar Yogamottagningen och The Winery Hotel i Solna som satsar på en rad olika aktiviteter som förenar yoga, vin och mat.
– Vi ser likheter snarare än motsatser. Både i vinets och i yogans värld eftersträvar man balans, förklarar Sarah Djerf, vingårdsarbetare på The Winery Hotel.
Idén om att kombinera vin och yoga föddes under en resa till vingården Terreno i Toscana tillsammans med en grupp yoga- och vinintresserade.
Vi provade vin, yogade, gick promenader, lärde oss om vintillverkningen på gården, åt långa middagar, pratade och njöt av de vackra omgivningarna, säger Anita Davén-Söder från Yogamottagningen. De upptäckte att såväl mat som vin smakade bättre efter ett yogapass.
– Att prova vin handlar om att vara närvarande och i kontakt med sina sinnen, först då blir det lättare att sätta ord på det man känner, säger Sarah Djerf.
För den som vill prova finns en rad yoga- och vinrelaterade aktiviteter under våren. Se hemsidan för datum och upplägg.