Nybakade scones, lyxiga bakverk och en stor kanna te – så här års känns konceptet afternoon tea extra lockande. I Stockholm finns numera en rad nya varianter att välja mellan.
Text: Annika Goldhammer
Lediga rum & priser i Stockholm
En trappa upp till Strandvägeninstitutionen Svenskt Tenn gömmer sig Stockholms tjusigaste tesalong. Här serveras numera en meny med övervägande växtbaserade råvaror, ett koncept inspirerat av EAT Lancet-rapporten som lanserades i våras och som anger hur vi bör äta för att hålla oss inom planetens gränser.
Designhotellet At Six har i sin tur satsat på "Tipsy Tea", ett koncept som inkluderar växtbaserade godsaker, tekannor med ginspetsade cocktails samt DJ:s som spelar gästernas önskelåtar.
Hotel Diplomat lockar med både en klassisk afternoon tea-meny och en mer hälsosam (men minst lika god!) afternoon tea-tox med bland annat nötscones, rawbars och hälsoshot.
Vinterns hetaste teställe är dock Haga Schweizeri, som öppnade i Ljusgården på NK i höstas. Här fylls trevåningsfaten med smörfrallor, lyxiga smörrebröd och bakelser, bland annat en ljuvlig miniprinsesstårta. En annan specialitet på Stockholms nya ”se och synas”-ställe är caketails, tårtor med matchande cocktails.