Den populära tapaskrogen Boqueria som ligger vid Östermalmstorg i Stockholm får en systerrestaurang i fjällen under namnet Boqueria Åre. Den nya restaurangen slår upp dörrarna i december.
Text: Elin Fellman
Boqueria är sedan öppningen 2012 en av Sveriges mest besökta restauranger. Nu väljer ägarna, Boqueria Group, att utöka konceptet med en ny restaurang i den populära skidorten Åre på Årevägen 77. Den nya restaurangen kommer att öppna i december och är ritad av Tengbom Arkitektkontor. Krogen kommer att ha plats för 120 matgäster och även ha en stor drinkbar.
Har du besökt krogen i Stockholm kommer du att känna igen menyn i Åre – men det kommer också att finnas en del lokala karaktärsdrag. Man hämtar både inspiration från spanska tapas och pintxos men med en jämtländsk tvist.
'
Fredrik Larsson, som bland annat har lett svenska kocklandslaget, har arbetat på Boqueria i Stockholm sedan 2016. Han ser nyöppningen i Åre som en naturlig del i utvecklingen.
– Maten hos oss i Åre kan beskrivas som inkluderande och enkel gastronomi med hjärta och känsla från Spanien men tolkad av oss genom ett jämtländskt filter.
Likt Boqueria i Stockholm läggs även stort fokus på baren där spännande drinkar kommer serveras i en livlig miljö. Restaurangchef blir Tommy Bergstrand, tidigare på Tott Hotell Åre och Visby, som värvats lokalt och som bott och verkat i Åre sedan 2000.