Kött eller fisk? Italienskt eller franskt? På nyöppnade Trigo restaurant i New York kan du välja i en svenskdesingad lokal som minner om Medelhavet.
Foto: Felix de Voss
Den stora restaurangen ligger i hjärtat av Tribeca, ett stenkast från Canal Street och sjätte avenyn och har öppet för både frukost, lunch och middag. Inredningsarkitekterna Albert Angel och Elle Kunnos har skapat en restaurang som är lika delar sydeuropeisk saluhall och franskt brasserie.
Den rymliga lokalen och spatiösa atmosfären ger en historiskt hint till stadsdelens arv som New Yorks industriella centrum i. Köketserverar föga förvånande säsongsvarierad mat med medelhavstema tillreddpå en stenugnshärd mitt i matsalen. Här kan du ta del av det italienskaantipastibordet och samtidigt studera hur din middagsbeställning växerfram. Menyn är indelad i olika block med illustrativa kategorier som Farm stand, Fish market, Cheese board och Butcher block. Men utöver sin sofistikerade karaktär har Trigo ambitionen att behålla känslan av prisvärd kvarterskrog dit folk kommer lika mycket för att socialisera som att äta lunch.
Trigo restaurant
6 York Street, New York
trigorestaurant.com